Meer dan geslaagde tweede editie van Gent Urban Trail

In Gent is zondagvoormiddag de tweede editie van de Gent Urban Trail® gelopen. Maar liefst 5.500 sportievelingen beleefden een geweldige ervaring.

De sfeer was uitstekend en alles verliep vlot. Het was dan niet te warm, in tegenstelling tot vorig jaar bleef het wel droog. De tocht van 10,8 km doorheen de hoofdstad van Oost-Vlaanderen bracht de lopers langs tal van culturele hoogstandjes. Om 9u vertrok de eerste wave aan de Leopoldskazerne, waar ook de finish lag.

In de Vlerick Business School konden de deelnemers een echte Panamarenko bewonderen. Een opvallende nieuwkomer was de passage in de plaatselijke Kinepolis. Ook het Stadhuis, het Grafitti– en Glazen Straatje, het huis van Alijn en natuurlijk de Vooruit lagen opnieuw op het parcours.

Een delegatie van Onafhankelijk Leven vzw nam met tien rolstolgebruikers deel onder begeleiding van onder meer Rob Vanoudenhoven. Ook ex-tennisspeelster Sabine Appelmans werd tussen de deelnemers gespot.

Het derde event van de NN Urban Trail Series vindt plaats op maandag 16 mei in Hasselt. Het volgende loopevenement in Gent is op zondag 22 mei met Stadsloop De Gentenaar in het teken van de Argenta Running Tour.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?