Meer dan 600 lopers voor de running.be 11K!

Running.be daagde lopend Vlaanderen uit om op 11 november zelf 11 km te lopen. Meer dan 600 (!) sportievelingen postten hun 11K-loopje op onze Facebook- en Twitterpagina en dongen zo mee naar een van de 11 prijzenpakketten. Bekijk 11 van de origineelste inzendingen!

Wat kan je beter doen op Wapenstilstanddag dan een flink eind lopen? Niets, toch? Daarom lanceerde running.be de uitdaging om op 11 november 11 km te lopen op een plaats en tijdstip naar keuze. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch stelde voor de lezers van running.be magazine zelfs speciaal een trainingsschema op om zich in 11 weken klaar te stomen.

Lopend Vlaanderen nam de uitdaging massaal aan. Meer dan 600 sportievelingen postten hun 11K-loopje via de social media. Van De Panne tot Maaseik, maar ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, ja zelfs Nieuw-Zeeland en Rwanda werd er 11 km gelopen. Jullie deden dat solo, met twee of in groep. Hier en daar werd er zelfs een heus evenement rond gebouwd, zoals door Gullegem Loopt.

Ook de cijferfetisjisten kwamen volop aan hun trekken. Heel wat lopers liepen hun 11 km in 1u11′ of tegen 11,11 km/u. Anderen startten hun training dan weer stipt om 11u11 of kwamen achteraf tot de conclusie dat de gemiddelde temperatuur tijdens het lopen 11,1°C was. Een extra pluim gaat naar Peter Vens, die de finish van zijn running.be 11K in de Elfnovemberstraat legde!

Het doet ons vooral plezier dat deze uitdaging voor heel wat lopers een motivatie betekende om met Wapenstilstand de sportschoenen aan te trekken. Voor velen was het ook hun allereerste 11 km, proficiat daarvoor! Aan de massale reacties te zien is voor ons in ieder geval een traditie geboren. Wie niet kan wachten tot 11 november 2016 kan alvast een stapje verder gaan door zich op 12 december aan 12 km te wagen!

Wie het bewijs van zijn running.be 11k op de Facebook- of Twitterpagina van running.be postte, dong automatisch mee naar een van de 11 prijzenpakketten. De winnaars zijn Hilde Milleville, Stefan Clermonts, Stijn Baert, Ann-Sophie De Maesschalck, Kirana Noerens, Leslie Ramboer, Peter Vens, Marc Coel, Caroline Van Doren, Bram Gettemans en Vincent Loosveld. Zijn mogen hun contactgegevens doormailen naar redactie@running.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?