Meedoen aan de Olympische Spelen? Dit zijn de kwalificatietijden

Voor lopers met veel ambitie: dit zijn de tijden waaraan je moet voldoen om je te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Zo’n 500 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Tokio maakte de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) de limieten bekend waaraan de atleten moeten voldoen als ze erbij willen zijn. Naast de opgelegde minima zullen de atleten zich ook kunnen kwalificeren dankzij de nieuwe wereldrankings, maar voorlopig is het nog even wachten op meer details daaromtrent.

De minima voor de diverse atletieknummers kennen we dus wel al. En de lat ligt behoorlijk hoog. Een voorbeeld: wie wil meedoen aan de 10.000 meter bij de vrouwen, moet 50 seconden sneller lopen dan de limiet van vier jaar geleden. Ook nog dit: de kwalificatietijden moeten gerealiseerd worden tussen 1 mei 2019 en 29 juni 2020. Voor de marathon is er een uitzondering. Daar loopt de kwalificatieperiode van 1 januari 2019 tot 31 mei 2020.

De tabel met limieten voor de atletieknummers vind je hieronder. Is het je allemaal wat te snel? Wacht dan tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Dan kunnen ook de gewone man en vrouw meelopen tijdens de olympische marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?