Marathonloper en ondernemer vindt ‘loperszakdoek’ uit

Vaak last van een loopneus, maar geen zakken in je loopshort om een zakdoek in te steken? Misschien is de uitvinding van deze loper dan wel iets voor jou.
Zes jaar geleden was Ryan Jacobson aan het trainen voor zijn eerste marathon in Chicago. Hij maakte zich geen zorgen over de afstand die hij moest lopen, maar eerder over een ander ongemakkelijk probleem: hij had altijd last van een loopneus… tijdens het lopen.
Veel lopers kiezen ervoor om hun hand of mouw te gebruiken of snuiten het ‘snot’ als het ware zelf uit de neus. Jacobson zag dat laatste niet echt zitten tussen 45 000 andere lopers. Maar ja, aangezien hij had altijd last had van een loopneus en geen zakken in zijn loopshorts had, moest hij een andere oplossing zoeken. Zo kreeg hij het inventieve idee om kleine gezichtsdoekjes van zijn kinderen te gebruiken, waar hij een gat inknipte en het doekje nadien bevestigde aan een badge dat hij vastklikte aan zijn loopbroek. De eerste ‘Yanky’ was een feit. De naam is afkomstig van het Engelse werkwoord ’to yank’, wat trekken betekent – je moet aan het doekje trekken om het te kunnen gebruiken.
De Yanky is nog niet bij ons te koop, maar je kan hem al wel online bestellen (?18). De Yanky is zacht, maar duurzaam en net zoals Jacobsons prototype is de Yanky bevestigd met een snelsluiting en een intrekbare haspel die je kan vastmaken aan je loopbroek. Eerder last van te veel zweet in plaats van een loopneus? De Yanky kan ook perfect gebruikt worden als zweetdoek. De eerste buitenlandse reacties waren alvast positief.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?