‘Marathon in minder dan 2 uur’-poging: datum en locatie bekend

Er is meer informatie bekendgeraakt over de recordpoging die Eliud Kipchoge dit najaar zal ondernemen. De Keniaan heeft Oostenrijk gekozen als land waar hij zal proberen om de marathon in minder dan 2 uur te lopen.

Een tijdje geleden werd de 1.59 Challenge gelanceerd. De bedoeling van het project is om Eliud Kipchoge dit najaar een marathon in minder dan 2 uur te laten lopen. Aanvankelijk werd verwacht dat de recordpoging zou plaatsvinden in Londen, maar de Keniaan en zijn entourage kiezen uiteindelijk voor Oostenrijk als locatie. Dat maakte Ineos, het bedrijf achter het evenement, bekend.

In Wenen komt er een parcours van 4,3 kilometer waarop Kipchoge rondjes zal lopen. Qua datum mikt Ineos voorlopig op 12 oktober, al kan de poging ook iets verlaat worden. Dat is afhankelijk van het weer.

De chrono van Kipchoge in Wenen wordt sowieso niet erkend door de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) omdat de Keniaan zal lopen in aparte omstandigheden. Dat was in 2017 ook het geval, toen Kipchoge tijdens het Breaking 2-project van Nike op 2u00’25” strandde op het circuit van Monza. Kipchoge is ook nog altijd wereldrecordhouder op de marathon. Vorig jaar liep hij in Berlijn de 42,195 km in 2u01’39”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?