Man is sneller dan trein over afstand van 38 km

Eind vorig jaar presteerde Joseph Rogers iets opmerkelijks. Hij liep sneller dan een trein.

We kennen best wel wat mensen die in een stedelijke omgeving wonen en tijdens hun looptochtjes proberen om de tram of bus over een bepaalde afstand de loef af te steken. De Engelsman Joseph Rogers deed iets soortgelijks, maar dan met een trein. Die bleef hij 38 kilometer lang voor.

Rogers begon eind vorig jaar in het zuidwesten van Engeland aan zijn krachttoer. Hij startte in het station van Bishops Lydeard en finishte 38 kilometer verderop in het station van Minehead. De man vertrok om 10.15u, liep onderweg voorbij elk station waar ook de trein passeerde, en kwam aan om 15.44u, 3 minuten voor de trein. Bij sommige lezers begint het nu allicht te dagen dat Rogers het niet opnam tegen een hogesnelheidstrein. Klopt. Rogers legde de afstand af op veilige voetpaden langs de West Somerset Railway, waar een oude stoomtrein rijdt.

Rogers is zelf een commerciële werknemer van West Somerset Railway. Hij wil met zijn prestatie mensen inspireren om hetzelfde te doen. “Een ideale manier om geld in te zamelen voor de goede zaak“, verklaarde hij zijn loopje.

Het deed ons in ieder geval terugdenken aan dit geweldig filmpje, waarin een loper het opnam tegen de Londense metro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?