Maar liefst 10 (!) nieuwe obstakels voor 8ste Spartacus Run

Op zondag 5 mei is recreatiedomein De Schorre in Boom opnieuw het strijdtoneel van de Spartacus Run, de eerste uit een serie van vijf populaire obstacle runs in de Deloitte Spartacus Series. In Boom zullen zondag duizenden deelnemers meer dan 25 hindernissen overwinnen op een parcours van 10 km.

Naast de klassiekers zoals de Mega Swing (via een touw bevestigd aan een dertig meter hoge kraan zweven de deelnemers over het water) en de Tobogaaaaaaaaan zijn er ook een aantal gloednieuwe hindernissen, liefst tien in totaal. Eén ding is zeker, een Spartacus heeft geen hoogtevrees! Het meest spectaculaire nieuwe obstakel wordt ongetwijfeld de Take a Parachute. Van een hoogte van zes meter springen de deelnemers met een valharnas naar beneden, een contragewicht remt hun val.

Ook de start steekt dit jaar in een nieuw jasje. Alleen met de hulp van hun mede-Spartacussen geraken de deelnemers voorbij het eerste obstakel. In groep moeten 300 zandzakken van punt A naar punt B gebracht worden. Is de laatste zandzak verplaatst? Dan gaat de poort open en kan de echte run beginnen!

De Spartacus Run is de moeder van alle obstacle runs en nog altijd de populairste hindernissenloop van ons land. Een team van ruim 600 vrijwilligers, duikers en stewards is op 5 mei in de weer om alles in goede banen te leiden. Deloitte is de trotse sponsor van de Spartacus Series.

“Met het programma Energise@Deloitte stellen we gezondheid en het welbevinden onze medewerkers centraal”, zegt Piet Vandendriessche, CEO Deloitte Belgium. “Fit zijn op het werk gaat niet alleen over sporten, maar ook over gezond zijn, energiek zijn, het beste van jezelf geven en genieten van het werk. Wij geloven dat het handhaven van een actieve en gezonde levensstijl goed is voor het lichaam, de geest, voor onze teams en voor het genereren van een positieve en succesvolle werkomgeving. Wij zijn daarom dan ook trotse sponsor van de Deloitte Spartacus Series. Veel succes aan alle deelnemers!”

Inschrijven voor de Spartacus Run kan nog altijd, zowel online als ter plaatse! Wil je komen supporteren of een kijkje komen nemen naar de spectaculaire hindernissen? De toegang tot het evenement is volledig gratis.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?