Maakten onze lezers hun goede voornemens waar?

2017 is ondertussen al ruim een week oud, maar wij blikken nog graag even terug op vorig jaar. Want maakten onze lezers hun goede voornemens waar?

Mare Hotterbeekx (25) Brussel vertelde begin 2016 in running.be magazine dat ze in navolging van de marathon van New York ook de marathon van Rome wilde lopen. Mare was ook van plan om zich meer te pushen op training gezonder te eten.

Hoe verliep 2016?

“Tegen alle verwachtingen in had ik een loopdipje na New York. De loopschoenen bleven drie maanden in de kast én de kilo’s kwamen er genadeloos bij. Mijn voornemen om in april de marathon van Rome te lopen, kon ik op mijn buik schrijven. Toch gaf ik het Italië-plan niet helemaal op: in oktober liepen mijn vriend en ik de marathon van Venetië. Na het voorjaar vond ik opnieuw de moed om te trainen, al gooide ik het roer radicaal om. Vroeger had ik de neiging om zo snel mogelijk te lopen. Dit jaar probeerde ik een basisconditie op te bouwen door eerst traag te lopen. Dat was tegen mijn voornemen om mezelf harder te pushen op training, maar zorgde er wel voor dat ik het jaar zonder blessures doorkwam. Wat een verschil met 2015, toen ik veel last had aan mijn knie. Mijn voeding – mijn eeuwige zwakke plek – was iets minder gezond. In de voorbereiding naar New York slaagde ik er tot mijn eigen verbazing in om suikers te elimineren, maar dat lukte me niet in 2016. Ik behield mijn ‘normale’ voedingspatroon. Een werkpunt (lacht).”

Wat brengt 2017?

“Ik ben vastberaden om mijn tijd op een volgende marathon sterk te verbeteren. Ik hoop ook de fitness in te duiken om spierversterkende oefeningen te doen en mijn lichaam weerbaarder te maken.”

In het januarinummer van running.be blikken we met 7 lezers terug op 2016 en kijken we ook vooruit naar wat komen gaat. Eentje wil alvast het trailrunning uurrecord op Machu Picchu aanvallen. Het magazine ligt nu in de winkel, je kan het artikel hier ook digitaal lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?