Lunch betalen? In deze zaak doe je dat door te sporten! (video)

Lunchen, geen grammetje bijkomen en geen cent moeten betalen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kon vorige week toch eventjes in Londen.

Vorige week opende het pop-upcafé Run for Your Bun voor enkele dagen zijn deuren in Londen. Een zeer opmerkelijke zaak, want je kon er alleen betalen door te sporten. Er waren geen kassa’s te bespeuren, wel fitnessapparaten waar klanten konden ‘betalen’ door een korte High Intensity Interval Training te doen (onze journaliste deed zo’n HIIT-sessie deze zomer nog). Bekijk hierboven hoe dat in het pop-upcafé in zijn werk ging.

Het idee voor deze tijdelijke zaak kwam van fitnessketen David Lloyd Clubs. Die wilde op deze manier de aandacht vestigen op het evenwicht tussen beweging en gezonde voeding. Helemaal nieuw is het concept evenwel niet. In Portugal dook vorig jaar een filmpje op van een foodtruck waar je alleen kon ‘betalen’ door kilometers te lopen. Dat betrof louter een sensibiliseringsfilmpje, maar misschien haalde David Lloyd Clubs daar wel zijn inspiratie. Bekijk het filmpje hier en oordeel vooral zelf.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?