Lopers kunnen zich uitleven in nieuwe Antwerpse groene long

Antwerpen is een openbaar stukje groen rijker en dat is uiteraard ook goed nieuws voor lopers. Rond het provinciehuis groeit een nieuwe groene long van 23.000 vierkante meter.

Woensdag opende een handige binnenweg tussen de Harmoniestraat en de Koningin Elisabethlei. Ook een bosachtig stukje tuin kan je al verkennen. Het grasveld rond het Antwerpse provinciehuis wordt pas toegankelijk vanaf midden augustus.

“Toen de provincie de ontwerpopdracht voor een nieuw provinciehuis uitschreef, gaf ze een basisidee mee: de versnipperde kleine parken in de omgeving ‘samenvoegen’ tot een geheel en het provincieterrein voor het publiek toegankelijk maken”, klinkt het op de website van de provincie Antwerpen.

“Door een compact gebouw neer te zetten, is er meer ruimte voor groen. Zo krijgt de buurt er een tuin van 23.000 vierkante meter bij. Waar vroeger de provincietoren omgeven was door beton en asfalt, groeit nu gras en struikgewas.”

De nieuwe groene long wordt een pleisterplaats voor fietsers, wandelaars en lopers uit de buurt. Eyecatcher in deze groene omgeving is het eind vorig jaar ingehuldigde nieuwe provinciehuis. Het 58 meter hoge en 14 verdiepingen tellende gebouw zou op 15 maart deel uitmaken van het parcours van de Keytrade Bank Urban Trail Antwerp, maar door het uitbreken van de coronacrisis is het event verplaatst naar een latere, nog te bepalen, datum.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?