Lopers brengen Mechelen in kerstsfeer

De Keytrade Bank Urban Trail Mechelen trok ongeveer 4.000 lopers naar de Mechelse binnenstad. De afsluiter van de Keytrade Bank Urban Trail Series zorgde voor een uitgelaten kerstsfeer onder de deelnemers.

Al voor de zesde keer was Mechelen gaststad voor een Urban Trail. De deelnemers konden kiezen uit een parcours van zes of tien kilometer met niet minder dan 23 locaties die onderweg op het programma stonden.

Zoals elk jaar zaten er ook enkele nieuwigheden in de route zoals onder andere Predikheren, het voormalige klooster dat nu de bibliotheek van de 21ste eeuw herbergt. Ook nieuw waren de schoenlichtjes die Keytrade Bank aan de deelnemers schonk. Zo baadde Mechelen in een zee van dansende blauwe lichtjes. 

Na de sportieve inspanning was er de mogelijkheid om na te kaarten bij een kop lekkere soep, aangeboden door Delhaize, en een fris getapte Maneblusser Wit. De kerstsfeer verspreidde zich nadien naar de winterbars of op de kerstmarkt aan de Dijle. Zo werd de Urban Trail al voor het derde jaar op rij een speciale kersteditie die zo naadloos past in het winterse programma ‘Mechelen houdt je Warm’.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?