Loper verbetert wereldrecord voor 10 marathons in 10 dagen op bijzondere manier

Er gaat tegenwoordig geen week voorbij of er sneuvelt een wereldrecord in de loopwereld. En het ene is nog straffer dan het andere.

Zet je even schrap voor een van de opvallendste loopverhalen van 2019, want Michael Wardian heeft een straffe stoot uitgehaald. De 44-jarige Amerikaan verbeterde de besttijd voor 10 marathons in 10 opeenvolgende dagen, maar dat is nog niet alles.

Wardian begon aan zijn recordpoging zonder dat hij wist dat het een recordpoging zou worden. Hij verscheen aan de start van de World Marathon Challenge, het evenement waarbij je in 7 dagen 7 marathons op 7 verschillende continenten loopt. De Amerikaan won die wedstrijd, met een gemiddelde van 2u58′ per marathon. Wardian voelde dat hij nog wat overschot had, en na enig overleg met zijn entourage werd er in de buurt van Washington een marathonparcours uitgestippeld waar de ervaren ultraloper nog drie keer 42,195 km zou afleggen. Vanaf dat moment was het wel de bedoeling om het record van Rik Vercoe uit 2013 scherper te stellen. De Brit liep toen 10 marathons in evenveel dagen in een totaaltijd van bijna 30 uur.

Maar daar dook onze vriend Wardian dus ruim onder. 43 minuten om precies te zijn, waardoor het huidige record op 29u12’46” staat. Dat is een gemiddelde van 2u55’17” per marathon. Ook straf: zijn snelste van de 10 marathons, was de laatste: 2u44’33”. Gedurende heel de onderneming sliep Wardian amper 20 uur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.