Loper steelt auto ‘omdat de nood hoog is’

Opmerkelijk verhaal uit Duitsland. Daar heeft een loper een auto gestolen, weliswaar slechts voor een korte periode.

Voor het opmerkelijke verhaal moeten we naar Unterfranken, in het centrum van Duitsland. Daar startte een vrouw vorige week vrijdag haar auto. Ze was evenwel nog iets vergeten dat in haar woonkamer lag, waardoor ze terug naar binnen ging. Ondertussen liet ze de motor van haar auto draaien. Toen de vrouw weer buitenkwam, was haar voertuig foetsie.

De vrouw belde de politie, maar nog vooraleer ze het gesprek goed en wel had afgerond, stond de auto alweer voor haar deur. Een 18-jarige loper was daarvoor verantwoordelijk. Tijdens een looptocht kwam hij tot de vaststelling dat hij dringend een grote boodschap moest doen. Hij was op dat moment anderhalve kilometer van zijn woning verwijderd en zag toen de auto met de draaiende motor. Het moet zijn dat de loper niet meer helder kon nadenken, want gewoon aan de eigenares van de auto vragen om haar toilet te gebruiken, was volgens ons iets logischer geweest dan de auto te gebruiken om de korte verplaatsing te maken.

De man krijgt trouwens ook nog een boete. Niet omdat hij het voertuig beschadigd had, wel … omdat hij geen rijbewijs heeft. Hij had beter onze tips gelezen om zulke toiletbezoeken te vermijden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?