Lopen redt mensenlevens

Lopen is niet alleen goed voor jou, je kan er ook anderen mee helpen. En soms red je zelfs een mensenleven. Zoals deze 2 situaties bewijzen.

Eerst gaan we naar het Canadese Ottawa, waar Brian en Lisa Schmidt zich dezer dagen voorbereiden op de marathon van die stad. Afgelopen zondag stond hun lange duurloop op het programma in de buurt van de Ottawa River. Tijdens hun training zagen ze in de rivier plots twee mannen in de problemen nadat hun kano gekapseisd was.

De twee lopers hadden geen gsm’s bij en dus besloot Brian in het koude water (zo’n 3°C) te springen. De eerste drenkeling kon hij vrij snel in veiligheid brengen, maar de tweede was veel verder van hem verwijderd en hing aan een tak in de rivier. Uiteindelijk slaagde Brian er ook in om hem veilig naar de kant te halen. Zijn vrouw had via omstaanders ondertussen de hulpdiensten kunnen verwittigen, waardoor het verhaal gelukkig goed afliep. En wat deden Lisa en Brian nadat ze vastgesteld hadden dat alles in orde was? De resterende 10 kilometer van hun training afwerken, natuurlijk!

Geen zelfmoord

Een ander mooi verhaal komt uit Londen, waar Jonny Benjamin in 2008 zelfmoord wilde plegen aan de Waterloo Bridge. Toevallige passant Neil Laybourn praatte op hem in en nodigde Jonny uit bij hem thuis. Nadien scheidden de wegen van de twee, maar een tijdje later lanceerde Jonny een campagne om zijn redder terug te vinden.

De twee werden vrienden en liepen het voorbije weekend samen de marathon van Londen in 5u30′. Ze voeren tegenwoordig ook samen campagne om mentale problemen meer aandacht te schenken. Het filmpje van dit mooie verhaal vind je hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?