Lopen op het ritme van de muziek om je pols

TomTom heeft zichzelf opnieuw overtroffen met het Runner 2 Cardio+Music sporthorloge. Dankzij een geïntegreerde muziekspeler moet je niet langer je smartphone gebruiken als je op muziek wil sporten. Running.be mocht het horloge exclusief uittesten in Ibiza!

De TomTom Runner 2 is niet alleen voor lopers ideaal, ook aan fietsers, zwemmers, fitnessers … biedt het horloge een grote meerwaarde tijdens het sporten. Dankzij de vele functies zoals de multi-sport mode of de 24/7 activity tracker kunnen sporters betere resultaten behalen tijdens hun trainingen.

De vierde generatie GPS sporthorloge van TomTom heeft alles wat een atleet nodig heeft. Zo geeft de horloge met zijn bijzonder accurate GPS real-time informatie over de tijd, afstand, snelheid, tempo en verbrande calorieën. Ook het aantal stappen en kilometers kan gemeten worden met de horloge. En zelfs tijdens het slapen is de horloge nog nuttig, want de slaaptijd kan worden gemeten. De ingebouwde hartslagmeter maakt een bijkomende hartslagmeter om de borst overbodig en geeft aan in welke hartslagzone je zit.

Daarnaast is er ook een geïntegreerde muziekspeler waardoor sporters niet langer hun smartphone moeten gebruiken als ze op muziek willen trainen. Met een opslagcapaciteit van 3 gigabyte is er plaats voor liefst 500 nummers of 30 uur muziek. Ministry of Sound stelde alvast een lijst samen met nummers van onder anderen David Guetta en Avicii die de sportieve prestaties bevorderen. “Liefst 75 procent van de sporters luistert naar muziek tijdens hun workouts. Uit onderzoek is gebleken dat het de prestaties met 15 procent kan verhogen”, zegt Austin Simms van TomTom.

In Ibiza kregen een zeventigtal journalisten vanuit de hele wereld de kans om de TomTom Runner 2 te testen. Running.be was als enig Belgisch medium aanwezig op dit event. Zo stond er onder andere een yogasessie met fitnesscoach Lindsay Jay op het programma en kwam ‘Mr. Bodyism’ en auteur van de Clean & Lean Diet James Duigan praten over en tonen hoe bodyism je een gezonder lichaam kan opleveren. Hij werkte samen met topmodellen als Elle MacPherson en Rosie Huntington-Whiteley. “Dit sporthorloge is echt geweldig. Je krijgt de informatie die je nodig hebt tijdens het sporten en helpt ook je slaapkwaliteit te verbeteren. Slaap is een van de belangrijkste factoren als je een gezond lichaam wil bereiken. Ook muziek heeft een groot effect op hoe je je voelt en gaat hand in hand met beweging. Dat maakt dit horloge een must have.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.