Lopen op de snelweg naar de Hel, deel 4

250 loopduo's wagen zich op zaterdag 4 september aan de Gore-Tex Transalpine-Run, een achtdaagse loopwedstrijd in het hooggebergte. Volg de avonturen van team nr. 16: het Gore-Tex Runner's World team van de Vlamingen Heidi Janssens en Dirk Van Thuyne!

Coach Paul Van Den Bosch nam een conditietest af bij Heidi en Dirk. (foto running.be)
Nog enkele dagen en dan reizen Heidi Janssens en Dirk Van Thuyne van het Gore-Tex Runner’s World team af naar het Duitse Ruhpolding. Zaterdag 4 september zullen zij aan de start staan van de Gore-Tex Transalpine Run, een achtdaagse trailwedstrijd van in totaal 305 kilometer.

Enkele maanden geleden brachten Heidi en Dirk een bezoek aan Energy Lab. Topcoach Paul Van Den Bosch (van onder andere Sven Nys) nam er een conditietest af. Op basis van de testgegevens voorspelde hij voor Heidi een eindtijd van 3u30, voor Dirk kwam hij uit op 3u15.

“Coach Paul had me aangeraden om de marathon te lopen met een hartslag van 173, een stuk hoger dan wat ik vroeger durfde. Hij kreeg helemaal gelijk want ik eindigde de marathon van Antwerpen in een tijd van … 3u30.” Ook bij Dirk bleek de voorspelling te kloppen. Tien dagen na de test liep hij de 50 km van Gistel. Het marathonpunt passeerde hij in een tijd van 3u16.

Een van de onderdelen van de testprocedure was een vetmeting. Beiden gingen daarvoor onder de scanner. “Voor recreatieve sporters scoorden we vrij normale waarden”, weet Dirk. “Maar samen hebben we toch een vetreserve van maar liefst 30 kilogram en die moeten we over de Alpen hijsen.”
 
“Een dieet is echter het laatste van onze gedachten. In mei was ik enkele kilo’s vermagerd en toen werd ik keer op keer ziek. Zo kun je natuurlijk nooit het einde van de Transalpine Run halen en dat is echt wel de bedoeling.”


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.