Lopen met Club Brugge en in de voetsporen van Johan Cruijff

Voetbal en lopen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eigenlijk is het dus de logica zelve dat er in de voetbalwereld enkele leuke loopinitiatieven gelanceerd worden.

Start 2 Run met Belgische landskampioen

Club Brugge Foundation, de sociale tak van de landskampioen, start in februari met Start 2 Run. 10 weken lang zet blauw-zwart fans, buurtbewoners en sympathisanten aan om te (blijven) sporten. Zowel beginnende als gevorderde lopers zijn welkom. Het is trouwens geen primeur voor Club Brugge, want vorig jaar namen 150 mensen deel aan deze Start 2 Run. De trainingen beginnen op 22 februari op een uitgestippeld, verlicht parcours rond de oefenvelden van het Jan Breydelstadion. De lopers starten ook met een concreet doel: deelname aan Dwars door Brugge op 14 mei.

Ter nagedachtenis van Johan Cruijff

Enkele weken voor Dwars door Brugge staat er in Nederland een speciaal loopevenement op het programma, eentje van 14 kilometer. En die staat in het teken van Johan Cruijff. Het Nederlandse voetbalicoon dat onlosmakelijk met het nummer 14 verbonden is, overleed vorig jaar en zou op 25 april 2017 zijn 70ste verjaardag gevierd hebben. Ter ere daarvan organiseert de Johan Cruijff Foundation en de Nederlandse recordkampioen Ajax op die dag de Cruijff Foundation 14 K Run. Je start in de Amsterdam ArenA en finisht in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Als deelnemer kom je tijdens die 14 kilometer op plaatsen die belangrijk waren in het leven van Cruijff. Is 14 kilometer wat te lang? Er staat ook een run van 5 kilometer op het menu, net als een Kids Run.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?