Looptocht levert Engelse bondscoach juichverbod op

Een looptochtje is de Engelse bondscoach Gareth Southgate slecht bevallen. De gewezen international hield er zelfs een juichverbod aan over.

Gareth Southgate is een fervent jogger. Aangezien de Engelse selectie woensdag een vrije dag had in aanloop naar de volgende WK-wedstrijd, twijfelde de bondscoach dan ook niet om de buurt van het spelershotel te verkennen op loopschoenen.

Maar dat verliep niet vlekkeloos. Southgate kwam ten val en blesseerde zich daarbij aan de schouder. In het gezelschap van de teamdokter trok hij naar het dichtstbijzijnde hospitaal, waar hij een verband en een juichverbod kreeg. “De dokter maakte me duidelijk dat het geen optie is om mijn rechterarm in de lucht te steken om te juichen bij een doelpunt”, verklaarde Southgate woensdagavond. De bondscoach kon toen wel al wat lachen met de situatie: “Het is beter dat zoiets met mij gebeurt dan met een van de spelers. Het is alleen jammer voor ons medisch team. Nu hadden we een dag vrij, en dan bezorg ik hen op deze manier werk.”

Engeland speelt zondag tegen Panama, volgende week donderdag werken The Three Lions hun laatste groepsmatch af tegen de Rode Duivels.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?