Looptips van beste marathon-Belg Koen Naert

Op 5 november vindt de marathon van New York plaats, een hoogmis in de loopwereld. Ook Koen Naert verschijnt er aan de start. Hoe bereidt hij zich voor?

Op de website van loopspeciaalzaak Runners’ Lab doet Koen Naert uit de doeken hoe zo’n marathonvoorbereiding er voor hem uitziet. Wij pikken er enkele thema’s uit (alle tips lees je hier).

Training: “Met de status ‘King of the training’ koop je heel weinig, behalve dan misschien de Strava-freaks. Op D-day moet het gebeuren, de dag die jij hebt uitgekozen. Daar moet je ‘shinen’! Daar hou ik van. Keep the real stuff for gameday!”

Rust: “Als ik hard train, mag ik egoïstisch zijn. Laat na een zware trainingsdag gerust de wasmand een dagje (of twee, drie, ?) staan! Denk vooral aan jezelf en de recuperatie van je lichaam.”

Zondigen: “Natuurlijk doe ik dat ook. Je gaat er heus niet minder snel door lopen, op voorwaarde dat je niet gaat piekeren over wat net is gebeurd! Geniet op het moment dat je even zondigt, vergeet daarna dat het is gebeurd.”

Win een loopoutfit

Koen Naert kan je trouwens aan een nieuwe loopoutfit helpen. In de Runners’ Lab-vestigingen kan je de eindtijd van onze beste marathonman van het moment voorspellen, net als die van Manuela Soccol. De winnaar van die pronostiek krijgt een loopoutfit van New Balance ter waarde van 500 euro. Wij helpen je alvast op weg. Het pr van Naert op de marathon is 2u10’16”, dat van Soccol staat op 2u37’09”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.