Loopschema combineren met WK voetbal: onze tips voor week 1

Vanaf donderdag 14 juni tot en met zondag 15 juli vindt in Rusland het WK voetbal plaats. De lopende voetballiefhebber moet qua planning dus rekening houden met een extra factor. Wij helpen graag een handje!

In Rusland begint de vroegste WK-wedstrijd om 12u Belgische tijd. De eenvoudigste manier om het wereldkampioenschap vlekkeloos te combineren met je loopschema, is kiezen voor ochtendloopjes (lees hier enkele tips). Sommige mensen zien dat misschien niet zitten of kunnen tijdens de werkweek pas ’s namiddags of ’s avonds op pad. Voor hen pikken we er per dag het (volgens ons) beste loopmoment uit, want niet alle wedstrijden zijn even interessant. Uiteraard hebben we geen invloed op het weer. Als het op het bewuste uur 30°C is, gebruik dan vooral je gezond verstand (en check de tips om te lopen in de warmte). Voor de eerste anderhalve WK-week kiezen we voor volgende momenten.

Donderdag 14 juni

De dag van de openingswedstrijd is eenvoudig te combineren met je loopschema, want er vindt maar een match plaats: gastland Rusland speelt om 17u tegen Saoedi-Arabië. Sowieso al niet meteen een wedstrijd om voor thuis te blijven en alles te laten vallen. We verwachten ook niet meteen het grote spektakel, dus voor de meeste mensen zal een samenvatting van de match volstaan. Wie toch wil kijken, kiest voor onderstaand loopmoment.
Running.be-loopmoment: Na 19u.

Vrijdag 15 juni

Met Spanje komt de eerste favoriet in actie. De wereldkampioen van 2010 treft om 20u Portugal, zonder twijfel de topmatch van de dag. Marokko – Iran (17u) en Egypte – Uruguay (14u) zijn dat heel wat minder. Al komen in Egypte – Uruguay wel absolute toppers als Luis Suarez en Mo Salah (als hij fit is) in actie.
Running.be-loopmoment: voor 20u (tussen 16u en 17u, of 19u en 20u als je niks wil missen).

Zaterdag 16 juni

Een hoogdag voor de voetballiefhebber, want er staan 4 matchen op het menu. Om 12u speelt Frankrijk, een van de favorieten, tegen Australië. Om 15u treft het Argentinië van Lionel Messi WK-debutant IJsland. De wedstrijd om 18u is de minst aantrekkelijke: Peru – Denemarken. ’s Avonds komt er met Kroatië een outsider in actie. Om 21u speelt dat land tegen Nigeria.
Running.be-loopmoment: voor 12u (het is toch weekend, en voor de match van de Fransen zitten we best op tijd voor de buis, want dat kan weleens snel gaan).

Zondag 17 juni

Met Duitsland en Brazilië komen er twee absolute grootheden in actie. De opwarmer van vandaag is voor Costa Rica – Servië om 14u. Om 17u ontmoet de Mannschaft Mexico, en Brazilië – Zwitserland is de afsluiter van de dag om 20u.
Running.be-loopmoment: voor 17u (Duitsland en Brazilië willen we niet missen).

Maandag 18 juni

De Belgen komen een eerste keer in actie! Om 17u spelen de Duivels tegen Panama. Eerder op de dag is er nog de confrontatie tussen Zweden en Zuid-Korea, en Tunesië – Engeland staat om 20u op het programma.
Running.be-loopmoment: rustdag (want na de match van de Belgen zien we graag hoe sterk de andere landen van onze poule zijn).

Dinsdag 19 juni

Gastland Rusland komt een tweede keer in actie (om 20u), terwijl Colombia en Japan (14u) net als Polen en Senegal (17u) hun eerste match spelen. Geen WK-hoogdag, al is Colombia wel een land om in de gaten te houden.
Running.be-loopmoment: na 16u (want van die laatste twee matchen krijgen we het voorlopig nog niet warm).

Woensdag 20 juni

De dag start met een interessant duel tussen Portugal en Marokko (14u). De kans dat het in Uruguay – Saoedi-Arabië (17u) of Iran – Spanje (20u) spannend wordt, lijkt ons kleiner.
Running.be-loopmoment: tussen 16u en 20u (tenzij je Luis Suarez en zijn vrienden er een stuk of vijf wil zien maken tegen de Saoedi’s).

Donderdag 21 juni  

Kanshebbers Frankrijk en Argentinië komen opnieuw op dezelfde dag in actie. Frankrijk speelt om 17u tegen het exotische Peru, Argentinië treft om 20u Kroatië. Bij die wedstrijden verbleekt Denemarken – Australië een beetje (14u).
Running.be-loopmoment: voor 17u (want de samenvatting van Denemarken – Australië zal wel volstaan).

Vrijdag 22 juni

Opnieuw tijd voor WK-favoriet Brazilië, dat om 14u tegen Costa Rica speelt. Nigeria – IJsland wordt om 17u een clash der stijlen, terwijl we van Servië – Zwitserland (20u) niet goed weten wat te verwachten.
Running.be-loopmoment: na 19u.

Zaterdag 23 juni

De Rode Duivels openen de WK-dag om 14u tegen Tunesië. Later volgen Zuid-Korea – Mexico (17u) en Duitsland – Zweden (20u).
Running.be-loopmoment: voormiddag! Of tussen 16u en 20u.

Zondag 24 juni

De laatste matchen van de tweede speelronde! Engeland trapt om 14u zijn match tegen Panama af in de groep der Belgen. Japan – Senegal is de match van 17u, om 20u spelen Polen en Colombia tegen elkaar.
Running.be-loopmoment: voormiddag! Of tussen 16u en 20u (we zijn stiekem fan van Colombia, en willen uiteraard ook de andere match in de groep van de Belgen bekijken).

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?