Loopklassieker steekt in een nieuw jasje

Zondag is HBvL Dwars door Hasselt toe aan de 36ste editie. Deze klassieker is de afsluiter van de Fintro Running Tour en pakt onder meer uit met een nieuw parcours voor de 10 en 15 kilometer.

Start en finish blijven op het Kolonel Dusartplein en de vele supporters blijven meer dan welkom op de Groene Boulevard. Daarna leidt het nieuwe parcours de lopers naar een heel ander stuk van Hasselt. Via Zuidzicht gaan de 2 langste afstanden richting Westpunt en verder langs het kanaal.

Met de sluis van Godsheide zit er nog een nieuwigheid in het parcours. Daarna volgen passages door Godsheide en Flanders Nippon Golf & Business Club. Vervolgens gaat het terug richting centrum voor de finale. 

Animatie

Maar liefst 20 muzikanten, deejays en coverbands zorgen voor animatie onderweg! Dat betekent dat zowat elke 750 meter de deelnemers muzikaal ondersteund worden. Blikvanger hierbij is ongetwijfeld Joe Hardy aan Westpunt, waar een gezellige supporterszone voorzien is.

Traditioneel schrijven heel wat lopers zich lastminute in. Wie nog wil deelnemen, kan zich nog steeds online inschrijven tot zaterdagavond 23u59 via www.dwarsdoorhasselt.be. Je ontvangt dan een e-ticket waarmee je op zondag (vanaf 10 uur) in Sporthal KA2 je borstnummer kan afhalen. Wil je toch liever ter plaatse inschrijven en betalen? Breng dan je identiteitskaart me voor een vlotte en correcte registratie.

Wie al ingeschreven is, kan in Sporthal KA2 vanaf 10 uur zijn borstnummer afhalen.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?