Loopfeest op Vlaamse feestdag

Volgende week maandag, op 11 juli, vieren we de Vlaamse feestdag. Jij kan die dag sportief afsluiten met een echt loopfeest: The Classic in Tessenderlo.

The Classic – die deel uitmaakt van de Argenta Running Tour – is ondertussen al aan zijn 31ste editie toe en was destijds een van de eerste grote massalopen van ons land. Manuela Soccol, de Limburgse marathonhoop voor Rio, komt aan de start van de 10 km.

The Classic is meer dan een gewone stratenloop, het is een echt loopfeest. De lopers worden langs het volledige parcours aangemoedigd door muziekgroepjes en duizenden enthousiaste kermisgangers. Het evenement staat gekend als een van de wegwedstrijden met het meeste supporters langs de kant van de weg.

Voor ieder wat wils

Op het programma staan The Classic 10 km en de Jogging 4 km. In beide gevallen loop je niet alleen dwars door het centrum van feestvierend Tessenderlo, maar ook dwars door het Cultureel Centrum. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de Chiquita Kids Run over 1 km. Lopers die achteraf gaan uitblazen op de kermis, kunnen om 23.30u nog nagenieten van het traditionele vuurwerkspektakel.

Er zijn ondertussen al bijna 2000 lopers ingeschreven. De organisatie verwacht ongeveer 3000 deelnemers aan de start. De 10 km blijft met zo’n 2000 lopers veruit de populairste afstand. Maar ook de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run 1 km doen het goed.

Road to Rio

Bij de vrouwen is het dus uitkijken naar de prestatie van Manuela Soccol. De winnares van vorig jaar kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen in Rio (voor de marathon). Bij de mannen wordt het een strijd op hoog niveau tussen Looienaar Krijn van Koolwijk, de Nederlander Patrick Stitzinger, Lanakenaar Steven Heemskerk en Lander Van Droogenbroeck.

Programma

16u: Start daginschrijvingen Gemeentelijk Sportpark

19u: Chiquita Kids Run

19.30u: Jogging 4 km

20u: The Classic 10 km

Praktisch

Start Chiquita Kids Run & Jogging 4 km: Neerstraat

Start The Classic 10 km: Rijt

Finish: Atletiekpiste Gemeentelijk Sportpark

Inschrijven kan nog! Ofwel online t.e.m. maandagmiddag 11 juli via www.argentarunningtour.be. Ofwel bij Ren Tessenderlo t.e.m. zaterdag 9 juli (Geelsebaan 155, 3980 Tessenderlo). Je krijgt er je borstnummer meteen mee naar huis. Ter plaatse kan je je vanaf 16 uur inschrijven in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark. Breng je E-ID mee voor een vlotte registratie!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?