Loop jij met ons mee op Global Running Day?

Elk jaar staat de eerste woensdag van juni in het teken van Global Running Day. Je weet dus wat je te doen staat: ga lekker lopen, je zal vast niet de enige zijn!

Jaarlijks loopfeest

Global Running Day begon in 2009 in de Verenigde Staten als National Running Day. Het was de toenmalige burgemeester van New York, Bill de Blasio, die de eerste woensdag van juni in 2016 omdoopte tot Global Running Day. Intussen is het uitgegroeid tot een begrip in de loopwereld en een dag waar veel lopers over de hele wereld elk jaar naar uitkijken.

Het concept is simpel: ga gewoon lopen op Global Running Day! Op de website van Global Running Day worden lopers wereldwijd opgeroepen om hun loopschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Je mag zelfs een home-workout doen, mocht je door de coronamaatregelen of om een andere reden moeilijk(er) je huis kunnen verlaten om te gaan lopen. Via de link hieronder vind je wat inspiratie voor korte, leuke loopsessies als je niet veel tijd hebt. Kortom: je hebt geen excuus om je loopschoenen niét aan te trekken!

Doe jij mee met onze virtual run?

Je kan ook deelnemen aan de virtual run via ons beweegplatform KeepMoving. Het is de bedoeling dat je op woensdag 3 juni minimaal 30 minuten loopt. Het maakt niet uit hoe snel of hoe ver je loopt. Het belangrijkste is dat je in beweging komt, ervan geniet en op die manier andere lopers. Zeer waardevol in tijden van social distancing! Ga naar keepmoving.eu, registreer je en trek je loopschoenen aan op 3 juni!

Vergeet niet om, als je dat zelf wil tenminste, een foto te nemen van je loopsessie en die te delen op social media. Zo verspreid je je looppasie en zet je anderen aan om ook te gaan hardlopen. Vergeet niet de hashtag #GlobalRunningDay te gebruiken en je mag ons uiteraard ook taggen (#runningbe). Dat vinden we altijd plezant 🙂

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?