Loop dwars door de Gentse binnenstad tijdens de Sofico Gent Marathon

Vandaag werd het nieuwe parcours van de Sofico Gent Marathon voorgesteld. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Gent Marathon zal het parcours door de kunsthistorische binnenstad van Gent lopen!

Zondag 29 maart is een datum die heel wat lopers met stip hebben genoteerd in hun agenda. Dan vindt de 4de editie van de Sofico Gent Marathon plaats. “We zijn verheugd om Sofico te verbinden aan de grootste voorjaarsmarathon van het land,” zegt Piet Maes, oprichter en CTO van het Gentse softwarebedrijf. “Het stimuleert onze collega’s enorm, enkele tientallen schreven zich al in. We kiezen bewust voor een participatieve sport die deel uitmaakt van onze bedrijfsvisie op een gezonde leef-werk balans.”

Lopen met zicht op unieke Gentse skyline

Na de eerste kilometer langs de Watersportbaan duikt het parcours via de Nieuwewandeling meteen het stadscentrum in langs de meest bekende Gentse historische gebouwen en de Sint-Michielsbrug. Hierdoor krijgen de deelnemers een prachtig zicht op de Gentse skyline met onder meer de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Via de Vrijdagmarkt, het Van Eyckzwembad, de Visserij en een passage langs de Schelden gaat het riching de Ghelamco Arena.

De passage door het stadion van AA Gent zorgt voor een leuke extra nieuwigheid, waarna deelnemers van de langste afstand verder langs de Schelde en de Leie het ontluikende groen van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee ontdekken. Finishen doet de Sofico Gent Marathon traditioneel onder begeleiding van een warm ontvangst en applaus van de talrijke supporters in de Topsporthal, waar iedere deelnemer een Jan van Eyck-medaille in ontvangst kan nemen. Een unicum voor Gent en een topervaring voor de deelnemers in het kader van de feestelijkheden rond Jan van Eyck 2020!

Bashir Abdi & Sportaround vzw

Bashir Abdi, Belgisch recordhouder op de marathon, maakte een kleine uitstap in zijn voorbereiding richting Tokio 2020 om Sportaround vzw te komen voorstellen als het officiële goede doel van de Sofico Gent Marathon. “Sportaround ontstond in 2013 in het Gentse. Tijdens sportnamiddagen kregen we kinderen uit kwetsbare buurten aan het bewegen. Ondertussen geeft de organisatie op bijna 50 scholen naschoolse sport, staan we in de zomermaanden op pleintjes met een Sportkar, bieden we buurtsportkampen aan en ontwikkelden we tal van laagdrempelige sportactiviteiten en evenementen. Het is fijn om een samenwerking te kunnen aangaan met de Sofico Gent Marathon. Het nieuwe parcours dwars door mijn hometown Gent belooft echt een topervaring te worden voor de vele deelnemers,” aldus ambassadeur Bashir Abdi.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?