Loop de AG Antwerp 10 Miles virtueel vanuit je eigen voordeur!

Het laatste weekend van april staat Antwerpen traditioneel in het teken van de AG Antwerp 10 Miles. En dat zal dit jaar niet anders zijn. De fysieke editie verhuist omwille van de coronapandemie zoals eerder aangekondigd eenmalig naar het najaar, maar met de lancering van de Virtual AG Antwerp 10 Miles zorgen title partner AG Insurance en de organisatie ervoor dat het grootste loopfeest van het land eind deze maand al uit de startblokken schiet.

De virtuele variant op 24 en 25 april belooft veel meer dan een simpel voorproefje te worden op de ‘echte’ AG Antwerp 10 Miles, die op zondag 10 oktober zal plaatsvinden. De Virtual AG Antwerp 10 Miles wordt een uitdagende en veilige loopervaring voor lopers uit alle uithoeken van het land en de wereld om het parcours van de AG Antwerp 10 Miles virtueel te ontdekken. Deelnemers hebben de keuze uit twee challenges: de AG Antwerp Short van 6 km of de iconische AG Antwerp 10 Miles over 16 km. Lopen kan vanuit je eigen voordeur, op je favoriete trainingsparcours, je lokale atletiekpiste ? waar je maar wil.

“Wie aan de AG Antwerp 10 Miles denkt, denkt automatisch aan de ontluikende lente”, zegt Heidi Delobelle, CEO van AG. “Het is jammer dat die link dit jaar niet gelegd kan worden. We zijn dan ook zeer blij dat de organisatoren gekozen hebben voor een virtuele editie in hetzelfde weekend. Die kan het origineel niet vervangen, maar het is een waardig alternatief dat de grote traditie van deze lenteklassieker verderzet. Meteen is het ook een goede voorbereiding op de echte AG Antwerp 10 Miles in het najaar die opnieuw op onze enthousiaste steun zal kunnen rekenen.”

Virtueel door ’t Stad

Je connecteren met de Virtual AG Antwerp 10 Miles doe je via de MyTrace-app. Deze revolutionaire app belooft elke deelnemer een levensechte evenementervaring te zullen bezorgen, waar en wanneer je jouw challenge ook loopt. Onderweg krijg je audiobeschrijvingen te horen van de highlights die je normaal gezien op dat moment op het parcours zou passeren. Virtueel van Linkeroever naar ’t Stad door de Kennedytunnel, knallen langs de Kaaien, een energieboost in de AG Supportzone, door de muur gaan bij het virtueel overwinnen van de laatste klimmende hectometers uit de Waaslandtunnel, wegdromen op weg naar de finish onder de begeleidende stem van de officiële AG Antwerp 10 Miles-speakers ? Het hoort er allemaal bij eind deze maand!

Ook kan je bijvoorbeeld je eigen startwave kiezen en zo de strijd aangaan met jouw medelopers. Je ziet ze dan misschien niet fysiek, ze zijn er wel. Na afloop kan je via de MyTrace-app makkelijk je resultaat, foto’s en virtuele medaille delen op jouw socialmediakanalen.

Persoonlijke supportersboodschappen

Maar er is meer! MyTrace heeft ook aan de supporters van de deelnemers gedacht. Je familie en vrienden hebben de mogelijkheid om virtueel te supporteren onderweg. Dat kunnen ze door via de app vooraf supportersboodschappen in te spreken die hun favoriete deelnemer onderweg te horen zal krijgen. Wanneer bijna alle energie uit de benen is weggevloeid, zal dit voor menig loper ongetwijfeld voor een enorme boost zorgen!

Inschrijvingen

Inschrijven voor de Virtual AG Antwerp 10 Miles kan vanaf nu. Deelnemers ontvangen bij hun inschrijving ook het officiële T-shirt en een handige AG Running Belt die nadien thuis worden toegestuurd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?