Loop de AG Antwerp 10 Miles in je buurt en steun de zorgsector!

Vlaanderens grootste loopevenement, de AG Antwerp 10 Miles, gaat virtueel en duurt dit jaar 10 dagen langer.

Nu zondag, 26 april, zou Antwerpen helemaal in het teken staan van het grootste loopevenement van Vlaanderen: de AG Antwerp 10 Miles. Dat zal voor later op het jaar zijn, maar dankzij Keep Moving kan je bij jou in de buurt, in je eentje, de afstand wel virtueel lopen. Je kan je prestatie delen met iedereen, je virtuele medaille schenken aan de zorgverlener van je hart én vrijblijvend doneren aan het onderzoek naar Covid-19.

De AG Antwerp 10 Miles lopen vanaf je deur, dat is eens wat anders. Ongewone tijden vragen nu eenmaal om originele oplossingen. Vanaf vandaag – maandag 20 april – en nog t.e.m. donderdag 30 april biedt Keep Moving iedereen de kans om individueel en virtueel de mooiste run van Vlaanderen te lopen. De (eveneens virtuele) medaille die daarmee wordt verdiend, schenkt ieder aan een zorgverlener, als blijk van waardering voor het schitterende werk.

“Het is zeer jammer dat we als stad zondag niet al die sportievelingen kunnen ontvangen die elk jaar afzakken naar de AG Antwerp 10 Miles. We zijn blij dat er nu een virtuele variant is die alle deelnemers de kans geeft om te blijven bewegen. En je steunt er ook nog eens alle mensen uit de zorg mee!” zegt burgemeester Bart De Wever.

Net zoals bij het echte evenement kan iedereen kiezen uit de volledige 10 Miles (16,1km) of de 6 km van de shortrun. Kinderen – die nu ook allemaal thuis zijn – kunnen de virtuele Alpro Kids Run van 1,5 km lopen! Voor deze virtuele AG Antwerp 10 Miles heeft iedereen 11 dagen tijd om de gekozen afstand af te leggen en kan die ook in stukjes worden volbracht: je hoeft dus niet alle kilometers op één dag te lopen.

Al wie deze virtuele AG Antwerp 10 Miles wil lopen, surft naar keepmoving.eu, meldt zich aan, koppelt zijn of haar sportapp en kan starten.

Al 25.000 medailes uitgereikt, ook doneren kan vanaf vandaag

Keep Moving werd vier weken geleden gelanceerd met de bedoeling iedereen aan te moedigen om te blijven bewegen. Niet alleen lopen, maar ook fietsen of wandelen, altijd thuis of in de buurt en binnen de richtlijnen van de overheid! Tegelijk zet het initiatief vol in op een ander aspect van de gezondheid: al wie in de zorg werkt symbolisch bedanken voor alle inspanningen met een virtuele medaille. Op dit moment zijn er zo al meer dan 25.000 medailles uitgedeeld!

Vanaf vandaag kan al wie wil niet alleen symbolisch de zorgsector steunen, maar ook effectief doneren! Keep Moving is nu gekoppeld aan het Covid-19 fonds van de KU Leuven. Vanuit dat fonds wordt onderzoek gefinancierd naar genezende behandelingen en toepassingen en een doeltreffend vaccin. Elke deelnemer kan vrijblijvend doneren (al vanaf 2 euro) en op die manier elke patiënt vooruit helpen.

Meer info: www.keepmoving.eu

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?