Leuven stoot Antwerpen niet van Warmathon-troon

Donderdag vond de voorlaatste Warmathon plaats in Leuven. De Vlaams-Brabanders boekten een hartverwarmend resultaat, maar dat volstond niet om Antwerpen van de troon te stoten.

Woensdag zamelden 7750 lopers in Antwerpen 77.500 euro in. Een dag later stopte de teller van 6913 deelnemers in Leuven op 69.130 euro. Met nog een Warmathon te gaan – in Gent – staat de tussenstand op 310.710 euro.

Voor het eerst dit seizoen sneuvelde het Warmathon-kilometerrecord niet. Johan Reynaerts uit Kessel-Lo zette de grootste afstand op zijn naam: 52 kilometer. 7,8 kilometer minder dan Bjorn Van Camp uit Sint-Niklaas die in Antwerpen afklokte op 59,8 kilometer. Eerder waren Jordy Casier (54 km in Brugge), Sammy Aerts (50,6 km in Hasselt) en Danny Schoonheydt (47,5 km in Brussel) telkens voor 1 dag eigenaar van het Warmathon-record.

In Leuven was er ook een ruime VRT-delegatie aanwezig. Onder meer Peter Van de Veire, Goedele Wachters, Peter Vandenbempt en Maarten Vangramberen liepen zich warm in Vlaams-Brabant.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.