Laat dit apparaatje binnenkort elke loper sneller lopen?

Telkens opnieuw naar een toptijd gedreven worden, daarvoor zijn enkele hulpmiddelen. Het nieuwste in de rij is een uitvinding van Puma.

Het toestel van hierboven heet BeatBot en is uitgerust met een snelheidsmeter en infraroodsensoren. Die laatste laten hem toe om de lijnen op een piste te volgen.

De BeatBot werkt op basis van een app op je smartphone. Via die weg kan je bepalen hoe snel de kleine vierwieler moet gaan. Je kan dus je eigen besttijd aanvallen, die van je vrienden, of proberen het wereldrecord van Usain Bolt te breken. Nadat je je richttijd en afstand hebt ingegeven, wordt de BeatBot een visueel target dat je motiveert.

Rest de vraag: quanto costa? Antwoord: je kan het als ‘simpele’ particulier voorlopig nog niet kopen. Naar verluidt is de BeatBot nog te duur om aan te bieden aan het grote publiek. Alleen de door Puma gesponsorde atleten kunnen al gebruikmaken van de BeatBot. Maar de kans dat dit binnen afzienbare tijd toch betaalbaar wordt voor de modale loper, is allicht niet onbestaande.

Bekijk het promofilmpje hierboven!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?