Krijg gespecialiseerd sportvoedingsadvies op Endurance Sports Day 2020

Deze drie bekende experten informeren je op 11 november over hoe voeding kan bijdragen tot een betere sportprestatie.
Een tijdje geleden kon je hier al lezen over de eerste editie van Endurance Sports day, het nieuwe kennisplatform voor duursporters dat tal van keynote-sessies bundelt in 1 dag. De eerste editie was voorzien in Kortrijk Xpo, maar zal wegens de verstrengde coronamaatregelen volledig digitaal verlopen. Op 11 november kan je zo online bijleren van verschillende experts uit de duursport.
Endurance Sports Day biedt een topprogramma waarbij er gefocust wordt op 4 thema’s: Performance, Mental Strength, Food & health, Body & prevention. Één van de main topics op de eerste editie focust zich op het voedingspatroon van duursporters, waarbij bekende voedingsexperten je die dag inzicht geven in hoe jouw voeding tot betere prestaties kan leiden. 
Zo gaat Prof. Peter Hespel (inspanningsfysioloog verbonden aan de Bakala Academy en Deceuninck – Quick-Step, …) in op het strategisch gebruik van orale ketonen ter verbetering van sportprestaties. Experte sportvoeding Stephanie Scheirlynck (diëtiste van onder meer Koen Naert en wielerploeg Trek-Segafredo) toont de effecten van het verstandig afstemmen van je voeding op je training en last but not least zoomt Dr. Asker Jeukendrup (diëtist bij onder meer Jumbo-Visma) in op de optimale voedingsstrategie voor de wedstrijd van de duursporter. Allemaal onderwerpen die relevant zijn om jouw sportprestatie naar een hoger niveau te tillen. Het volledige programma kan je hier bekijken. 
Ben jij een geoefende duursporter? Wil jij je sportprestaties verbeteren, jezelf pushen om jouw ambitieuze doelen te halen? Dan kan je tijdens Endurance Sports Day bijleren van verschillende experts in de duursport. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.