Kranten ‘vergeten’ sporthoogmis van het jaar

Wanneer we dit schrijven, is de start van de Olympische spelen minder dan 2 dagen van ons verwijderd. Al gaat de sporthoogmis niet overal met alle aandacht lopen. Verre van, zelfs.

Dat is ook Eline Berings niet ontgaan. De Belgische hordeloopster is er niet bij in Rio wegens een blessure, maar zit wel op de eerste rij om de Olympische Spelen te volgen. Zij keek donderdagochtend vol verbazing naar de voorpagina van haar krant.

Daar werd geen gewag gemaakt van de Olympische Spelen. De aanstelling van Roberto Martinez als bondscoach van de Rode Duivels ging met alle aandacht lopen – in combinatie met de pijnlijke uitschakeling van Anderlecht in de voorronde van de Champions League.

Berings plaatste daar op Twitter haar bedenkingen bij. Ze postte ook de voorpagina van Het Nieuwsblad, die overigens representatief is voor de rest van de media in ons landsdeel. Alleen op de voorpagina van De Morgen vinden we een kleine verwijzing naar Rio.

Eerder had Berings ook al haar ongenoegen laten blijken omdat onze openbare omroep nogal weinig aandacht schonk aan het EK atletiek in Amsterdam.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?