Koen Wauters loopt door Mechelen voor Plan België

Koen Wauters zal op 6 december deelnemen aan de Gazet van Antwerpen Mechelen Urban Trail voor Plan België. De inschrijvingen voor deze allereerste Urban Trail nocturne openen woensdag 25 juni om 10u!

Na Antwerpen en Brugge maakt ook Mechelen zich op voor een Urban Trail. De Gazet van Antwerpen Urban Trail zal in primeur plaatsvinden in het donker, op zaterdagavond 6 december. De start en finish liggen op de Veemarkt. Het parcours is 10 km lang en loopt volledig binnen de Mechelse stadsring door verschillende gebouwen, monumenten, steegjes en binnentuinen.

Een van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de lange passage door het Stadhuis. Het parcours loopt door zowel de Trouwzaal, Raadszaal als Sectiezaal. De namen van de andere monumenten en gebouwen worden de komende maanden vrijgegeven.

“De Urban Trail is een unieke gelegenheid om op een sportieve manier ongekende parels in Mechelen te ontdekken. Wanneer sport een aanzet kan zijn tot ontspanning met een link naar cultuur, kan ik dit alleen maar toejuichen en oproepen om met z’n allen hieraan deel te nemen,” aldus Walter Schroons, Mechels schepen van Sport.

KOEN WAUTERS LOOPT VOOR PLAN BELGIË

Net als in Antwerpen en Brugge, worden er maximum 4.000 deelnemers toegelaten voor deze eerste editie. Er wordt gestart in 4 golven van 1.000 lopers. De eerste start is voorzien om 20u, vanaf dan wordt er om de 20 minuten gestart. Verwacht wordt dat dit evenement snel volzet zal zijn, want er is ook een heuse bedrijvenwave voorzien. HR-dienstengroep Acerta, partner van het evenement, moedigt zoveel mogelijk bedrijven aan om in groep deel te nemen.

Een van de 4.000 deelnemers is alvast Koen Wauters, die voor het eerst een de start van een loopevenement zal staan en dat om Plan België te steunen. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving 5 euro extra overmaken voor Plan België, dat zich inzet voor empowerment van meisjes in Ecuador. Een derde van de meisjes wordt mama nog voor ze 19 jaar zijn. Dit en het traditionele rollenpatroon zorgen er voor dat heel wat Ecuadoraanse meisjes vroeg de schoolbanken verlaten. Plan België ijvert er voor dat zowel jongens als meisjes eigen keuzes durven maken door hen bewust te maken van hun rechten, hen te voorzien van informatie, kennis en levensvaardigheden.

INSCHRIJVEN VANAF 25 JUNI

De inschrijvingen voor de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen openen op woensdag 25 juni om 10u via www.mechelenurbantrail.be, zolang de voorraad strekt. Intussen kunnen deelnemers ook terecht op de Facebook-pagina van het evenement.

Deelnemers kunnen hun inschrijvingspakket (inclusief gratis T-shirt) de dag zelf afhalen in het Sint-Romboutscollege en de Sporthal aan de Veemarkt. Daar zijn ook de kleedruimtes, de douches en de bewaarplaats voor de sporttassen voorzien, én je kan er na de loop terecht voor een snack.

Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen – programma

vanaf 18u: afhalen inschrijvingen en T-shirt
20u: start wave 1
20u20: start wave 2
20u40: start wave 3
21u: start wave 4

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?