Klein maar dapper: fret loopt marathon

Klein maar dapper: dat is het minste wat je van Bandit kan zeggen. Deze fret loopt samen met zijn baasjes een marathon om geld in te zamelen voor het goede doel!

Bandit is een fret van 8 jaar oud. Hij is momenteel bezig een marathon te lopen! Dit doet hij door elke dag 3 mijl (zo’n 4,8 km) af te leggen samen met z’n baasjes, de familie Woods uit The Ridings (nabij Oxford, UK). Het diertje loopt ongeveer 3,2 km per uur en doet dit in de bossen in de buurt van zijn woonplaats.

De familie van Bandit wil hiermee geld inzamelen voor 2 goede doelen, namelijk The Children’s Book Project (schenkt boeken weg aan kinderen in moeilijke situaties) en At The Bus (kunst als therapie op een dubbeldekkerbus). Tot nu toe heeft Bandit 870 pond ingezameld en papa Jim, mama Arabella en dochters Rosie en Poppy hopen uiteraard dat dit nog zal stijgen.

De uitdaging van Bandit begon op de dag van de (afgelaste) London Marathon in april 2020. Het was de bedoeling dat de fret dan 2,6 mijl zou lopen (’the 2.6 Challenge’). Hij deed dit en de Woods hadden de indruk dat hij niet moe was na zijn inspanning. Daarom besloten ze om te gaan voor de volledige 26,2 mijl, een marathon dus! “Bandit geniet van zijn loopjes. Voor hem is dit intussen ‘het nieuwe normaal’. Hij brengt veel mensen aan het lachen onderweg! We zijn heel trots op Bandit. Misschien krijgt hij wel een lekkere muis na zijn marathon!” aldus papa Jim.

Wie wil kan Bandit steunen via deze link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.