Kim Clijsters: ‘Ooit loop ik die marathon nog!’

Op de bucket list van Kim Clijsters staan niet langer grandslamtoernooien in het tennis. Wel een marathon. De gewezen nummer 1 van het vrouwentennis weet ook al waar ze die 42 km wil lopen.

Kim Clijsters trainde een tijdje geleden al eens voor een marathon. “Maar toen had ik een cyste aan mijn rechterknie. Mijn langste duurloop was in die periode 18 kilometer”, aldus de Limburgse in ons zomernummer. Uitstel is geen afstel, in het geval van Clijsters: “Die marathon komt er ooit nog wel. Ik wil over de eindmeet in New York lopen. Dan zou de sportvrouw in mij weer naar boven komen. Ik zie mezelf nog wel zes maanden trainen om een fatsoenlijke tijd neer te zetten.”

Misschien kan Clijsters alvast wat tips kan vragen aan Eline De Munck en Freek Braeckman, die vorig jaar de prestigieuze marathon in The Big Apple liepen. Dit jaar loopt ook ex-meerkamper Hans Van Alphen de marathon van New York.

In het zomernummer van running.be magazine (nu in de winkel) heeft Kim Clijsters het ook over haar liefde voor obstacle runs (check zeker ook de fotoreeks die we maakten op de Spartacus Run in Boom), vroege trainingen en het verschil tussen lopen tijdens en na haar tenniscarrière. Je vindt dat artikel hier ook digitaal.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?