Kim Clijsters loopt Spartacus Run in Boom

Zondag en maandag staat de zesde Spartacus Run in Boom op het menu. Met een gloednieuw parcours, 10.000 deelnemers en enkele bekende koppen.

De Spartacus Run in Boom groeide de voorbije jaren uit tot een van de grootste obstakelruns ter wereld. Het zet die reputatie komend weekend nog eens in de verf met een gloednieuw parcours van 10 kilometer waarbij de deelnemers 30 obstakels moeten overwinnen. Dat zijn er twaalf meer dan vorig jaar. Een van die hindernissen is de spectaculaire Mega Swing, die voor het eerst in Boom opgesteld wordt.

Ook nieuw: maandag krijgen meer dan 1000 deelnemers jonger dan 16 de kans om van de Spartacus-sfeer te proeven. Voor de 6- tot 11-jarigen is er een Little Spartacus Run van 2 kilometer en 7 hindernissen. De Junior Spartacus Run voor 12- tot 15-jarigen is 6 kilometer lang en telt 19 obstakels.

De Spartacus Runs voor de kinderen zijn ondertussen helemaal volzet, maar voor de Spartacus Run van 10 kilometer zijn er nog wel enkele borstnummers. Kim Clijsters, Anthony Kumpen en Tom Boon hebben hun borstnummer al te pakken en verschijnen dit weekend dus zeker aan de start. Boon won met de Belgische hockeyploeg zilver op de Olympische Spelen in Rio, terwijl Kumpen een ervaren racepiloot is. Kim Clijsters hoeven we als ex-nummer 1 in het tennis allicht niet meer voor te stellen. Zij deed in het verleden al vaker mee aan wedstrijden uit de KBC Spartacus Series.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?