Kenia boven in Brussel, ook BV’s trotseren hitte

Zondagochtend stond met de 20 km door Brussel een klassieker in ons land op het menu. De 38ste editie werd een kolfje naar de hand van 3 Kenianen.

Het was zondagochtend uiteraard warm in Brussel, maar net wat minder dan voorspeld. In combinatie met een regenbui net voor de start van de 20 km door Brussel waren de omstandigheden dus niet zo extreem als gevreesd.

De Kenianen David Maru en Daniel Chebolei vonden het allemaal best en maakten er een spannende tweestrijd van. Maru kwam na 1u00’37” als winnaar over de meet, 4 seconden voor zijn landgenoot. Noah Kipsang – die halverwege nog in het spoor van Maru en Chebolei zat – arriveerde een kleine minuut later en maakte het Keniaanse podium compleet.

De eerste Belg vonden we terug op de 5de plaats. Dennis Laerte klokte een tijd van 1u04’19”. Misschien zegt die naam je wel iets, want de kinesist gaf in ons januarinummer nog tips om pijnlijke spieren te masseren.

Bij de vrouwen was de eerste Belgische meteen ook de eerste van het hele pak: Sophie Hardy (1u13’42”). Kabiratou Nassam finishte een kleine minuut later op de tweede plek, Mathilde Hanuise vervolledigde het podium in 1u18’48”.

Bekend Vlaanderen

Tegenwoordig vind je in elke loopwedstrijd ook enkele BV’s terug. Dat was in Brussel niet anders. Onder de 40.000 deelnemers herkenden we onder meer Karen Damen (2u47’54”), John Crombez (2u12’15”), Gilles Van Bouwel (1u56’27”), Niels Albert (1u55’22”) en Goedele Liekens (2u27’29”), die meededen in het kader van Vier-programma Perfect.

Saartje Vandendriessche liep voor Kom op Tegen Kanker en arriveerde na 2u08’26”. Nieuwsanker Wim De Vilder liet ook een mooie tijd optekenen: 1u58’54”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?