Jan Van Looveren over het moeilijkste deel van zijn looptraining

Jan Van Looveren staat op de cover van ons meinummer. De acteur liep vorig jaar zijn eerste marathon, maar daarmee is zijn loophonger allerminst gestild.

Jan Van Looveren liep zijn eerste marathon (in New York) niet in 1, 2, 3. Uiteraard hadden we het in het interview met hem over die lange weg naar de eerste 42,195 km …

Herinner je jouw eerste loopje van de marathonvoorbereiding nog?
“Ik herinner mij vooral mijn eerste tien kilometer. (lacht) Daar praat ik soms nog over. Ik liep onlangs tien kilometer in een groepje van vier, maar ik moest me inhouden, omdat zij nog opbouwden. Ik speelde een beetje de showman, tot mijn coach Michael mij wees op mijn eerste tien kilometer. Toen ik die afwerkte, dacht ik dat ik nooit 42 kilometer kon lopen. Maar ik vergiste me en boekte snel progressie. Ik reed altijd met de auto van Mortsel naar het Nachtegalenpark. Tot ik op een dag in mijn (gemakkelijke) zetel tegen mezelf zei: ik loop tot daar, dan heb ik die kilometers al gehad. Toen heb ik volgens Michael ‘de knop omgedraaid’. De moeilijkste meters zijn die van de zetel naar de voordeur. Nu is lopen geen opdracht meer. Integendeel.”

In ons meinummer heeft Jan Van Looveren het onder meer over Duvels, frieten, yoghurt met zaden, afzien op de Great Breweries Marathon, en nog veel meer. Het meinummer ligt nu in de winkel, maar je leest het interview hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?