Jake (8) moet triatlons lopen om te overleven

De meesten onder ons trainen voor een triatlon voor het plezier of voor de uitdaging. Maar de 8-jarige Jake Vella uit Malta doet het om te overleven.
Hij lijdt immers aan een zeldzame ziekte, ROHHAD. Het is een hormonale aandoening waarvan de jongen steeds gewicht blijft aankomen, ook al doet hij alle moeite om dit tegen te houden. Hij krijgt ook tumoren, zo heeft hij er al eentje moeten laten wegnemen op zijn rug.
De Maltees traint dus voor een triatlon. Door drie keer per week te trainen voor de befaamde 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen behoudt hij zijn conditie en kan hij de gewichtstoename onder controle houden. De kleine triatleet let ook zoveel mogelijk op zijn voeding.
Dit doet hij samen met zijn vader en bij een triatlonvereniging met nog andere kinderen.  Met zijn sportclub heeft hij een tweede thuis en een reden om te vechten gevonden. Hij is zeer gedreven om een zo’n sportief en gezond mogelijk leven te leiden.  Er zijn in de hele wereld maar 75 mensen met dezelfde aandoening.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?