Is dit de zwaarste 5 km-wedstrijd ter wereld?

Misschien denk je dat een wedstrijd van 5 kilometer onmogelijk zwaar kan zijn. Verkeerd gedacht. Vraag dat maar aan de deelnemers van de Mount Marathon.

The Color Run kennen we als een wedstrijdconcept waarbij vooral plezier centraal staat. Deelnemers lopen er vijf kilometer, maar de tijd is niet zo belangrijk. The Mount Marathon in Alaska heeft ook maar vijf wedstrijdkilometers, maar daar kom je maar beter niet ongetraind aan de start.

Elk jaar vindt die wedstrijd plaats op 4 juli en in aanloop naar de editie van dit jaar, postte Salomon Running TV een filmpje van de wedstrijd van vorig jaar (zie hierboven). 5 kilometer naar boven en beneden zorgen voor uitgeputte deelnemers, die na een klein uur over de finish strompelen.

Het kan trouwens nog korter, zonder al te veel aan moeilijkheid in te boeten. Aan het einde van deze zomer staat in Oostenrijk de Red Bull 400 op het programma, volgens velen ‘de zwaarste 400 meter-wedstrijd ter wereld’. In ons zomernummer vind je een uitgebreide vooruitblik en omschrijving van die wedstrijd. Je kan dat artikel hier ook digitaal lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?