Is dit de coolste looppiste ter wereld?

Een looppiste in de vorm van een loopschoen. Klinkt cool, zeker als het er in realiteit ook nog eens prachtig uitziet.

Ongeveer een jaar geleden zwaaiden we met lof voor de geweldige atletiekpiste in het Deense Odense. Van ons mochten er meteen meerdere van zulke pistes neergepoot worden. Onze wensen werden vooralsnog niet ingewilligd, maar het is wel duidelijk dat er over zulke dingen wordt nagedacht.

Een tijdje geleden zette Nike een fantastische piste neer in de Filippijnse hoofdstad Manilla. Het loopparcours van het Nike Unlimited Stadium had de vorm van een schoenzool, meer bepaald die van de LunarEpic. Zoals je in deze fotoreeks kan zien, was het visueel bijzonder aantrekkelijk. Maar er waren ook technologische hoogstandjes die de lopers hielpen bij hun trainingen.

De piste van 200 meter – waarop 30 sporters tegelijkertijd konden lopen – bestond uit ledlichten. Nadat de loper in kwestie het eerste rondje afgewerkt had, verscheen bij het begin van het tweede rondje zijn of haar evenbeeld op de ledwall. Als je sneller wilde lopen dan het vorige rondje, kon je je baseren op jezelf.

Je hebt al door dat we de bovenstaande alinea’s in de verleden tijd geschreven hebben. Het Nike Unlimited Stadium was helaas maar een pop-uppareltje. We kunnen alleen maar hopen dat er in de toekomst in meerdere steden ter wereld zulke creaties tevoorschijn komen. Als het even kan ook in ons land.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?