Internationaal obstakelrunfeest naast, over en soms in de Ourthe

De 4de editie van Battle of the Ardennes werd een schot in de roos. Duizenden lopers maakten van de 'veldslag' een waar loopfeest.

Duizenden Spartacussen konden rekenen op de steun van Moeder Natuur. De weersomstandigheden waren perfect om de Battle of the Ardennes te overwinnen. Dit jaar namen er opvallend veel internationale lopers deel. Voor heel wat sportievelingen was de Battle of the Ardennes een leuke gelegenheid om een weekendje Ardennen aan hun heroïsche prestatie te koppelen.

APENBRUG

Dit jaar pakte de organisatie uit met een prachtig vernieuwd parcours van 11 km, 247 hoogtemeteres en 21 adembenemende hindernissen. Zo lopen de deelnemers in de tegengestelde richting in vergelijking met de voorbije jaren. Een van de hoogtepunten was de passage over de Ourthe via een ‘apenbrug’.  De vernieuwde “Cargo” was letterlijk het hoogtepunt: de deelnemers moesten maar liefst drie keer over klimmen en kruipen. Op het hoogste punt stond je meer dan 7 m boven de grond!

Niets dan lachende gezichten bij de deelnemers, ook al ging het er soms pittig aan toe. Gelukkig kon iedereen rekenen op de hulp van de collega-Spartacussen.

Heb je na het lezen van dit verslag de Spartacus-microbe helemaal te pakken. Zak dan op zondag 3 september af naar Genk voor de Battle of Thor!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?