In 3 stappen naar de goede sportbeha

Een goede sportbeha is noodzakelijk. Maar hoe vind je nu als vrouw 'een goed' exemplaar?

Bij het Noorse sportkledingmerk Odlo deden ze een onderzoek naar het gebruik van de sportbeha. Daaruit blijkt dat een derde van de vrouwen een verkeerde beha gebruikt tijdens het sporten. En dat resulteert in nek- en rugpijnen en schade aan het bindweefsel in de borst.

Ook al werden er geen verdere gegevens verspreid over het onderzoek: een goede sportbeha is wel degelijk een must. Die kan de beweging van de borsten tijdens het sporten met 75% verminderen. De tips van Eva Büsel, category manager underwear bij Odlo International, om een goede sportbeha te vinden, zijn dan ook nuttig…

1. Laat je borstomtrek en cupmaat goed opmeten. Die worden beïnvloed door heel wat factoren en kunnen na verloop van tijd veranderen.

2. De meest voorkomende fout die vrouwen maken, is een sportbeha kiezen die niet bij de sport past die ze willen beoefenen. Bij lopen heb je bijvoorbeeld een zeer ondersteunende beha met compressie en inkapseling nodig, of je nu een A- of E-cup hebt. En een beha die geschikt is voor yoga, is niet voldoende voor spinning.

Naast bovenstaande tips, geven we nog graag wat advies mee voor in het paskamertje. Check daar zeker of de behabandjes niet te los of te strak zitten. Dit doe je door de twee vingers naast elkaar te houden en onder het bandje te steken. Als dat op een comfortabele manier lukt, zit je al goed. Te losse of strakke bandjes kunnen schuurwonden veroorzaken. Pas ook hetzelfde trucje toe voor de onderband van de beha, maar gebruik hier slechts een vinger. En hou je zeker ook niet in om bijvoorbeeld de loopband in de winkel even te gebruiken om de beha te testen. Dat doe je met schoenen toch ook?

Nog niet overtuigd van het nut van een sportbeha? Misschien dat de loopavonturen van dit model daarin verandering brengen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?