Ieper klaar om duizenden lopers en wandelaars te ontvangen

Op zondag 6 mei komen meer dan 4000 lopers en wandelaars uit alle uithoeken van de wereld naar Ieper voor de eerste editie van de Great Peace Run & Walk. Het parcours van deze belevingsloop en -wandeling leidt de deelnemers in 10 of 21 km langs iconische monumenten en plaatsen die exact honderd jaar geleden een hoofdrol hebben gespeeld in 'De Groote Oorlog'.

De Menenpoort is het startpunt van de Great Peace Run & Walk. Vervolgens slingeren de 2500 lopers en 1500 wandelaars zich langsheen Vlaamse Velden voor een tocht van 10 of 21 km. De deelnemers aan de kortste afstand keren via Hellfire Corner terug naar de Grote Markt, waar de finish ligt. Wie voor de 21 km kiest, loopt of wandelt ook nog voorbij Sanctuary Wood Cemetery, Hill 62, Mount Sorrel, Caterpillar Crater en Hill 60.

41 nationaliteiten zullen zondag aan de start staan om – symbolisch – te wandelen of lopen voor vrede. Ongeveer 20% van de deelnemers komt uit het buitenland. Het zijn de Engelsen, Nederlanders, Fransen, Duitsers en Amerikanen die het sterkst vertegenwoordigd zijn.

Beleving

Tijdens een belevingsevent als de Great Peace Run & Walk worden de deelnemers uiteraard in de watten gelegd. Alle wandelaars mogen onderweg proeven van het lokale bier Wipers Times. Aan de aankomst worden alle lopers en wandelaars getrakteerd op een tasting van Saison Tremist, een koperblond, dorstlessend bier van de Ieperse Kazematten Brouwerij.

De finish van de Great Peace Run & Walk ligt vlak bij de beroemde majestueuze Ieperse Lakenhalle, waar het In Flanders Fields Museum gevestigd is. Op zaterdag 5 mei en zondag 6 mei kunnen alle deelnemers aan de Great Peace Run & Walk voor maar 4 euro (ipv  9 euro) toegang krijgen tot het museum op vertoning van hun e-ticket, bevestigingsmail, polsbandje of borstnummer. Zaterdagavond om 20u worden alle lopers en wandelaars aan de Menenpoort uitgenodigd om de Last Post bij te wonen.

Late beslissers kunnen zich nog ter plaatse inschrijven voor zowel de 10 als de 21 km en dit voor zowel wandelaars als lopers. De weergoden lijken de Great Peace Run & Walk alvast gunstig gezind: de weersvoorspellingen voor zondag spreken van 23 graden en een lekker zonnetje!

Wings for Life World Run

Ieper wordt zondag het absolute epicentrum voor lopers, want samen met de Great Peace Run & Walk vindt ook een van de georganiseerde App Runs van Wings for Life World Run er plaats.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?