Het verhaal van een hartloper

In november vorig jaar kon je hier lezen dat er een boek in de maak was over Danny Clincke, die na een hartinfarct een fanatieke loper werd. Ondertussen is 'Hartloper' ook effectief te koop.

Voor zij die het verhaal van Danny Clincke destijds niet gelezen hebben, vatten we het nog even samen. Tot voor 2005 hield hij er een vrij ongezonde levensstijl op na, wat leidde tot een hartinfarct. Daarop besloot Clincke om het sportiever aan te pakken en begon hij fanatiek te lopen.

Tot op heden liep hij reeds zestien marathons, begeleidde hij honderden Start to Runners en richtte hij loopclubs op in Laarne (Veldmeersrunners) en Berlare (Bareldonklopers). Na een nieuwe tegenslag begin 2015 – een bloedklonter veroorzaakte verschillende herseninfarcten, waardoor Danny’s dieptezicht werd aangetast – schroefde hij zijn loopambities terug. Maar de 53-jarige man blijft wel met veel passie andere lopers coachen.

Ondertussen is zijn boek Hartloper (23,95 euro) ook effectief te koop. Daarin vind je zijn levensverhaal en praktische (trainings)tips. Via onderstaande link vind je de verschillende manieren om het boek te kopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?