Het verdict van de marathon van Porto: ‘Een steile pannenkoek’

Afgelopen weekend vertoefden we met tientallen collega's in Porto voor de wedstrijd van 15 kilometer en de marathon. Een wedstrijd met iets meer hoogtemeters dan verwacht.

Vooraf was er vooral veel te doen over het parcours in Porto. Niemand had er al eerder gelopen en dus konden we alleen afgaan op een plannetje met hoogtemeters. Verspreid over een hele marathon leek dat allemaal wel mee te vallen. “Zo plat als een pannenkoek“, zei een van mijn collega’s nadat hij het parcoursplan nog eens had bekeken.

Diezelfde collega concludeerde zo’n halve dag later dat het toch “een behoorlijk steile pannenkoek” was. Want hoewel het parcours als vlak werd aangekondigd, was het dat dus niet. Meteen na het startschot was het al klimmen geblazen. En over het algemeen was de beginfase redelijk golvend. Voor de marathonlopers waren ook de passages aan de Dom Luis-brug serieuze kuitenbijters (zie foto hieronder), om van de finish nog maar te zwijgen.

Toch haalden alle 18 marathonlopers de finish. Ook de 30 collega’s die de 15 km-race liepen, haalden zonder ongelukken de streep. De eerste marathonloper ‘van bij ons’ was Robin Decottignies van Energy Lab (2:45:57). Eventmanager Vincent Claes was de eerste marathondebutant in 3:19:16. Wij maken van het moment ook graag gebruik om Energy Lab en Polar te bedanken voor de voorbereiding op deze loopwedstrijd.

In het volgende nummer van running.be (januari 2017) blikken we uitgebreid terug op deze mooie wedstrijd.

In samenwerking met Polar

Klik hier voor meer info over Polar

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?