Het nut van alcoholvrij bier na de inspanning

De Duitse atleten kapten op de Olympische Winterspelen massaal alcoholvrij bier naar binnen na hun inspanningen. Waarom?

Wie al eens een Duitse loopwedstrijd afwerkt, ziet na de finish niet alleen standjes met water en fruit, maar ook een tapkraan. Tussen je bezwete collega’s schuif je er aan voor een alcoholvrij biertje. Zo gek is dat niet. Bier bevat een aantal voedingsstoffen die we na een training of wedstrijd nodig hebben om de uitgeputte energievoorraden weer aan te vullen: koolhydraten, kalium en vitamine B. Zo bevat alcoholvrij bier dankzij de extra suikers meer koolhydraten dan de alcoholrijke variant.

Dat wil niet zeggen dat we onze sportdrank en -voeding aan de finish voor een frisse pint moeten inruilen. Met hop, gerstemout en tarwe is bier wel een goede leverancier van koolhydraten, maar de hoeveelheid ligt te laag om de verloren brandstof helemaal aan te vullen. Door het gebrek aan eiwitten vult alcoholvrij bier, als hersteldrank, niet alle tekorten aan. Een eiwitrijke snack of chocolademelk zijn goede alternatieven.

Het volledige artikel over het nut van alcoholvrij bier lees je in het huidige running.be magazine, nu in de winkel, of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?