Het moeilijkste aan een looptraining volgens Bieke Ilegems

Bieke Ilegems siert de cover van ons vakantiemagazine. Uiteraard hadden we ook een gesprek met de yogini die nog niet zo lang geleden de loopmicrobe te pakken kreeg.

Eind mei deed Bieke Ilegems een sportieve onthulling op Instagram. Een filmpje van lopende voeten kreeg het onderschrift: “Nieuwe uitdaging. Marathon.” Zonder tegenslagen loopt de Antwerpse in september de marathon van Berlijn. Samen met haar man Erik Goossens en Jan Van Looveren, die op de cover van onze mei-editie stond. Na haar deelname aan tv-programma’s Boxing Stars en 2 Sterren Restaurant heeft Ilegems dus een nieuwe extra-professionele uitdaging. Al wordt haar loopavontuur een beetje anders, knipoogde ze in diezelfde Instagram-post: “Geen vrees, hiermee val ik je niet lastig op tv.”

Hoe ziet je trainingsweek eruit?
“Het doel is om per week een marathon te lopen. Dat lukt niet altijd en mentaal is het soms zwaar om me na een lange werkdag voor een training op te laden. Momenteel voelt het nog een beetje als een opgave, maar toch voel ik me na een training altijd voldaan. Ik zit nu op de grens van de loopverslaving. De eerste tien minuten blijven wel de ergste. Ik moet er altijd een beetje inkomen. En daarna zit ik plots in die flow. Lopen is zonder twijfel een mentaal spelletje.”

Het volledige interview met Bieke Ilegems lees je in ons vakantiemagazine (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?