Het beste & opvallendste loopnieuws van 2016

Nog tot het einde van 2016 blikken we terug op het bijna afgelopen jaar. Dat doen we aan de hand van diverse thema's. Vandaag: het beste & opvallendste loopnieuws.

Toen we aan dit overzicht begonnen, flitste meteen bovenstaande foto door ons hoofd. Die werd genomen tijdens een Kids Run in Oostenrijk en haalde om de verkeerde redenen (lees: eergierige ouders) de wereldpers. Ook twee Duitse marathonzusjes haalden de wereldpers, maar niet op de manier waarop ze dat wilden. Hun gezamenlijke finish veroorzaakte tijdens de Olympische Spelen in Rio behoorlijk wat kritiek. En dan was er nog een wedstrijd waar ze lopers met oortjes diskwalificeerden.

Gelukkig was er ook (veel) goed loopnieuws in 2016. Zo startte Mark Zuckerberg al snel met zijn gigantische loopproject A Year of Running, waarbij hij dagelijks probeerde om 1 mijl te lopen. Dat is ook wat Tia Hellebaut met One Mile a Day probeert te introduceren op de Vlaamse basisscholen.

In 2016 zagen we ook enkele straffe loopprestaties. Denk maar aan de voetbalmascotte van AA Gent, die recent nog 80 kilometer liep hoewel hij amper geslapen had. En er was ook een wedstrijd met slechts 1 finisher!

Helemaal in het begin van het jaar viel deze unieke atletiekpiste volkomen terecht in de prijzen. Uiteraard werden ook de belangrijkste loopafspraken voor 2017 veelvuldig gelezen en gedeeld.

En o ja, wie zich afvraagt wanneer hij/zij nu het best gaat lopen … Daarop vond de wetenschap dit jaar een antwoord.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?