Heroïsche recordeditie van Battle of the Ardennes (VIDEO)

De derde editie van Battle of the Ardennes 2016, onderdeel van de KBC Spartacus Series, gaat ongetwijfeld de geschiedenis in als de meest heroïsche. Een recordaantal van 5.500 deelnemers stortte zich zaterdag op het modderige en loodzware hindernissenparcours in Barvaux-sur-Ourthe.

Deelnemers konden kiezen tussen 12 kilometer of een dubbele omloop van 24 kilometer. Eén lus betekende 15 pittige hindernissen. Ongeveer 4.900 deelnemers kozen voor de 12 km, 600 waagden zich aan de dubbele afstand. “Velen van die 600 hielden het uiteindelijk bij één lus. Zo zwaar, maar ook erg leuk, was deze recordeditie”, vertelt Annelies Vanderstichele van organisator Golazo.

Het weer van de voorbije weken en dagen maakten de omstandigheden in Barvaux extra heroïsch. Vanderstichele: “Voor een obstacle run waren echt alle ingrediënten aanwezig. Ook vandaag heeft het nog geregend. Niet alleen de hindernissen, maar ook de tussenstukken waren dus heel pittig. De deelnemers hebben hun medaille dubbel en dik verdiend.”

De deelnemers werden bovendien ook getrakteerd op enkele nieuwe hindernissen. De obstakels Ring the Bell, Paill ai ai, Woodlands en uiteraard de gigantische glijbaan Tobogaaaaan aan de finish werden erg gesmaakt.

GOEDE DOEL

Opmerkelijk: de grootste groep deelnemers, 65 personen, namen deel onder de noemer ‘Tous ensemble pour Léa’. Dit goede doel zet zich in voor Léa, een driejarig meisje dat geboren werd met levercirrose. Na een levertransplantatie, toen ze vier maanden oud was, staat Léa momenteel op de wachtlijst voor een niertransplantatie. De deelnemers aan Battle of the Ardennes konden bij hun inschrijving 5 euro extra betalen voor dit goede doel.

Battle of the Ardennes was het tweede event van de KBC Spartacus Series, die op 30 april en 1 mei van start gingen met de Spartacus Run in Boom. Volgende afspraak: Battle of Thor in Genk op 4 september.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?