Help jongeren om een nieuwe loopapp te ontwikkelen

Ooit al gehoord van de loopapp FLOKK? Allicht niet, want die bestaat nog niet. Maar daarin kan binnenkort verandering komen. En jij kan daarbij helpen.

Loopmaatjes zijn populair, maar het is niet altijd even makkelijk collega-lopers te vinden die op hetzelfde tijdstip als jij willen gaan lopen. En in dezelfde buurt. Daarom heeft een jong team van creatievelingen de app FLOKK! in de steigers gezet. Bedoeling is dat je dankzij die app kan zien wie er in jouw omgeving zijn loopschoenen aantrekt op het moment dat jij dat ook doet, waarna jullie samen kunnen gaan lopen.

De app bestaat uit:

*Een profiel per gebruiker waarop hij / zij persoonlijke voorkeuren kan instellen (gemiddelde loopsnelheid, gezochte loop afstand, eventueel andere voorkeuren) 

*Een looptraject, waarbij iemand een route uitstippelt of keuze maakt uit een bestaande route en dit publiceert. Dit gebeurt in de vorm zoals we kennen van de Facebook-evenementen.

*Het looptraject is voorzien ook van een chatbox, waarbij gebruikers snel met elkaar informatie en afspraken kunnen uitwisselen

*Een visuele representatie van de route (eventueel met foto’s)

*Bepaalde parameters waarop gebruikers kunnen selecteren (bv. gemiddelde loopsnelheid, afstand, eventueel omgevingsfactoren, organisator, …)         

*De lijst van deelnemers

*Een dashboardpagina, waarbij de gebruiker snel kan zoeken naar bepaalde looptrajecten in zijn omgeving en zich hierop kan aanmelden om mee te lopen.

De bedenkers van deze app doen mee aan een wedstrijd (zie hieronder) om FLOKK! te kunnen ontwikkelen. Je stem uitbrengen kan nog tot eind juni. Check ook onderstaand introductiefilmpje.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?