Helmut Lotti haalt lopers in voor Unicef tijdens de Runners’ lab Midzomernachtrun

Op vrijdag 28 juni trapt de Runners' lab Midzomernachtrun de zomervakantie af in Gent en omstreken. Fiere Gentenaar Helmut Lotti komt ook aan de start en zal op een wel heel bijzonder manier geld inzamelen voor Unicef. Inschrijven is nog mogelijk!

Helmut Lotti geeft het startschot van de 15 km en zal vervolgens als allerlaatste deelnemer van start gaan. De zanger opent dan de jacht op de deelnemers voor hem. Voor iedere deelnemer die Lotti kan inhalen, schenkt de organisatie 2 euro aan Unicef! “Met die 2 euro kan Unicef 20 vaccins tegen neonatale tetanus aankopen en opsturen. Dus doe mij een plezier, schrijf je in voor de Midzomernachtrun en laat me je inhalen”, aldus Unicef-ambassadeur Helmut Lotti.

Bekijk hier de oproep van Helmut Lotti!

3 miljoen levens

Vaccins in het algemeen beschermen kinderen tegen ziekten en redden jaarlijks drie miljoen levens. Vandaar blijven ze van levensbelang. Zo resulteerde vaccinatie tussen 2000 en 2017 in een vermindering met 80% van overlijdens ten gevolge van mazelen. Ook neonatale tetanus werd succesvol teruggedrongen en komt nog maar in 13 landen voor. Kortom: vaccins werken.

“De Midzomernachtrun draagt Unicef al enkele jaren een warm hart toe. We zijn dan ook blij dat Helmut Lotti de uitdaging aangaat om als laatste te starten en zo veel mogelijk lopers in te halen. We verwachten een paar duizend deelnemers aan de start van de 15 km. Een voordeel voor Helmut is dat het parcours langs de prachtig verlichte binnenstad gaat en veel lopers eerder zullen genieten van al dat moois in plaats van op hun chrono te kijken“, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

Om 22u is het tijd om de benen los te schudden. Eerst gaan de deelnemers aan de 15 km van start, gevolgd door die van de 5 en de 10 km. De 5 km is een zogenaamde ‘fun run’ zonder timing, al staat ook bij de 10 en de 15 km het plezier en de beleving voorop. Daar staan de animaties op het mooi verlichte parcours garant voor. Op hun tocht doorheen de Gentse binnenstad zullen de lopers onder meer passeren langs de Korenlei, de Botermarkt en de Vrijdagmarkt. Na de finish kan wie zin heeft de benen nog een tweede keer losschudden, want om 23.30u gaat in de Topsporthal de Runners’ lab Midzomernachtrun Afterparty van start. Kwestie van niet alleen de lopersbenen maar ook de dansbenen goed getraind te houden en al swingend de zomer in te zetten!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?